Tento fantastický domáci CHLEBÍK vás vyjde len na 50 Centov: Najjednoduchší HRNČEKOVÝ recept – cesto sa nemiesi!

Vynikajúci a najmä veľmi lacný domáci chlebík, ktorý viete pripraviť kedykoľvek.

 

 

Jeho základom sú len 3 prísady – voda, hladká múka a sušené droždie.

Chlebík môžete doladiť semienkami, rascou alebo napríklad aj opraženou cibuľkou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6 hrnčekov múka hladká

7 g droždie sušené

4 ČL soľ

2,5 hrnčekov voda vlažná

Voliteľné:

semienka slnečnicové lúpané

rasca mletá

Postup:

Na zarobenie cesta treba len pár minút.

 

 

Potom ho necháme odstáť cca 8 až 10 hodín.

Samozrejme všetko záleží od izbovej teploty.

Soľ, mletú rascu či semiačka si dávate podľa chuti a potreby.

 

 

Ja som do tohoto chlebíku nedala semiačka.

Do veľkej misky nasypeme hladkú múku – 6 hrnčekov ( hrnček = 250ml ).

Pridáme sušené droždie, soľ, rascu, vodu ( dáme asi 2,5 hrnčeka ).

 

 

Je lepšie mať cesto hustejšie než veľmi lepkavé.

Poriadne pomiešame a necháme stáť cca 10 hodín.

Najlepšie je si ho zarobit buď skoro ráno, alebo večer.

 

 

Misku zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste.

Po cca 10 hodinách bude cestíčko pekne vykysnuté.

Vyklopíme ho z misky na pracovnú dosku kde ho s prstami alebo pomocou valčeku roztiahneme zhruna na hrúbku 3cm.

Necháme ho odpočívat cca 10 minút.

 

 

Ak je cesto príliš lepkavé, môžeme si pomôcť trochou hladkej múky.

Cesto si rozdelíme na dve polovice.

Z každej polovičky si prekladáme rohy/kraje cesta smerom do stredu a vytvoríme bochník.

Dáme naspäť do misky a necháme odpočívať cca 25 minút.

 

 

Rozohrejeme si rúru na 230°C a dáme do neho formu na pečenie ešte bez cesta.

Necháme formu rozohriať.

Po 30 minútach dáme do formičky bochník.

 

 

Zakryjeme ho pokličkou ( ja som použila rovný plech na pečenie na zakrytie ) dáme do rúry a necháme chleba piecť asi 20 až 25 minút.

Potom dáme dole pokličku a pečieme dalších cca 10 minút.

 

Foto: pixabay.com

 

Chlebík ešte za horúca ide krásne vyklopiť z formičky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: Pixabay