plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lacný domáci chlebík bez váhy a odmerky: Ochutnáte ho raz a bude u vás doma rozvoniavať pravidelne!

Tento chlebík je úplne jednoduchý a nevyjde vás ani na 50 centov. Odporúčam skutočne výborný a máte ho hotový raz-dva.

Tento chlebík je úplne jednoduchý a nevyjde vás ani na 50 centov. Odporúčam skutočne výborný a máte ho hotový raz-dva. Na prípravu vám netreba váhu ani odmerku, stačí 1 šálka.

Potrebujeme:

3 šálky hladkej múky

1,5 šálky vody

1/2 lyžičky sušeného droždia

1,5 lyžičky soli rasce

Postup:

Začneme tak, že v jednej miske si zmiešame suché prísady a nakoniec primiešame vodu – nemiesime, len zmiešame, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 12-18 hodín pri izbovej teplote.

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske niekoľkokrát preložíme cez seba, opäť posypeme múkou a necháme ešte cca 1 hodinu kysnúť.

Rúru vyhrejeme na 200 ° C a dáme do neho vyhriať hrniec, alebo nádobu, v ktorej budeme chlebík piecť (nádoba musí mať aj pokrievku). Cesto preložíme do vyhriatého hrnca Pečieme uzavreté 30 minút, potom zložíme pokrievku a pečieme ešte 20 minút, aj dlhšie, ak máme radšej tmavšie kôrku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes