Výborný pribináčky z Granka, perfektný aj do nepečených dezertov. Ak chcete biely klasický pribináčik stačí, ak vynecháte granko.
Potrebujeme:
2 tvarohy vo vaničke ja dávam odtučnené
cukor podľa chuti – môže byť práškový aj obyčajný
smotana na šľahanie – lepšia je tá v kelímku
Granko podľa chuti, ak chcete, môžete požiť aj kakao alebo čokoládu
Postup:
Príprava je veľmi jednoduchá. Do misy nalejeme smotanu na šľahanie a šľaháme kým nezhustne. Pridáme tvarohy a cukor a šľaháme ďalej. Nakoniec pridáme kakao a opäť šľaháme. Naložíme do mištičiek a alebo ako ja do dózy s viečkom a dáme do chladničky. Z toho množstva máme cca liter pribiňáku. Je chutný a tiež lacnejšie ako v obchode. Okrem iného viete čo presne za zloženie v ňom je :-)
dobrú chuť
Autor receptu Romča