Tento recept vyzerá luxusne a chutí ešte lepšie. Pripravíte ho prekvapivo jednoducho a rýchlo!
Vynikajúci recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
kakaové sušienky – 150 g
vanilkové sušienky – 150 g
Na krém:
kyslá smotana – 600 g
varené kondenzované mlieko – 250 g
na ozdobu:
mascarpone – 250 g
práškový cukor – 100 g
vlašské orechy – 100 g
mleté vlašské orechy – 50 g
horká čokoláda – 80 g
Veľkosť formy 22 x 28 cm
Postup:
Pripravíme si formu, ktorú vyložíme fóliou.
Na dno formy striedavo ukladáme kakaové a vanilkové sušienky – tvoria akúsi šachovnicu.
Teraz si pripravíme krém:
Do misky nalejeme kyslú smotanu.
Pridáme prevarené sladené kondenzované mlieko.
Vyšľaháme spolu tak, aby nám vznikol jednotný krém.
Časť krému navrstvíme na sušienky a uhladíme.
Opäť pokračujeme vrstvou sušienok.
Takto vrstvíme, až kým neminieme všetky prísady – poslednú vrstvu tvorí krém.
Odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Potom vyberieme z formy a pustíme sa do posledných úprav – zdobenia.
Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom.
Túto zmes nanesieme na boky dezertu.
Čokoldu si nasekáme a ozdobme ňou boky potreté mascarpone.
Teraz si vrch dezertu dozdobíme nasekanými a mletými orechmi.
Môžeme podávať.
Dezert vyzerá skutočne luxusne, čo poviete?
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: