Fantastický nápad na obed, alebo večeru podľa Hacer’in Lezzetleri .
Vynikajúce jedlo, ktoré si zamilujete.
Potrebujeme:
1 suché droždie
2 vajcia (1 z nich sa použije na potretie)
1 pohárik rastlinného oleja (pohárik=100 ml)
2 šálky mlieka (šálka=200 ml)
1,5 lyžičky soli
3 stredne veľké nastrúhané zemiaky
1 šálku nadrobno nastrúhaného tvrdého syra
pol zväzku petržlenu
5,5 – 6 šálok pšeničnej múky (šálka=200 ml)
Ďalej:
pol lyžice masla
na tenké plátky nakrájaný syr
2 lyžice rastlinného oleja (na pomastenie rúk)
Sezam alebo semienka na posypanie
Postup:
V miske zmiešame droždie s mliekom, 1 vajíčkom, 1 bielkom (žĺtok odložíme na potretie) a olejom.
Do zmesi pridáme nastrúhané zemiaky, petržlen a nadrobno nastrúhaný syr.
Dôkladne premiešame.
Nakoniec pridáme múku, miešame najskôr metličkou a potom rukou.
Vypracujeme jednotné cesto, prikryjeme ho a necháme na teplom mieste podkysnúť.
Cesto preložíme na vymastenú misu a necháme ešte pod utierkou podrásť.
Potom mastnými rukami vytvoríme v ceste zárezy.
Do zárezov vložíme plátky syra.
Potrieme žĺtkom, posypeme ľubovoľnými semienkami a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)