plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prečo som tento recept nepoznala skôr? Lacné, sýte a vynikajúce jedlo pre celú rodinu z 1 misy!

Fantastický nápad na obed, alebo večeru podľa Hacer'in Lezzetleri .Vynikajúce jedlo, ktoré si zamilujete.

Fantastický nápad na obed, alebo večeru podľa Hacer’in Lezzetleri .

Vynikajúce jedlo, ktoré si zamilujete.

Potrebujeme:

1 suché droždie

2 vajcia (1 z nich sa použije na potretie)

1 pohárik rastlinného oleja (pohárik=100 ml)

2 šálky mlieka (šálka=200 ml)

1,5 lyžičky soli

3 stredne veľké nastrúhané zemiaky

1 šálku nadrobno nastrúhaného tvrdého syra

pol zväzku petržlenu

5,5 – 6 šálok pšeničnej múky (šálka=200 ml)

Ďalej:

pol lyžice masla

na tenké plátky nakrájaný syr

2 lyžice rastlinného oleja (na pomastenie rúk)

Sezam alebo semienka na posypanie

Postup:

V miske zmiešame droždie s mliekom, 1 vajíčkom, 1 bielkom (žĺtok odložíme na potretie) a olejom.

Do zmesi pridáme nastrúhané zemiaky, petržlen a nadrobno nastrúhaný syr.

Dôkladne premiešame.

Nakoniec pridáme múku, miešame najskôr metličkou a potom rukou.

Vypracujeme jednotné cesto, prikryjeme ho a necháme na teplom mieste podkysnúť.

 

Cesto preložíme na vymastenú misu a necháme ešte pod utierkou podrásť.

Potom mastnými rukami vytvoríme v ceste zárezy.

Do zárezov vložíme plátky syra.

Potrieme žĺtkom, posypeme ľubovoľnými semienkami a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

VIDEONÁVOD

 

Najlepšie recepty na dnes