plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len z kapusty, vajec a trocha múky máte za pár minút mňamku ako hrom: Stačí len dochutiť, obaliť a vysmažiť!

Tento fantastický recept z kapusty podľa stránky napadovy.blog je rýchly, lacný a chutný. Vyskúšajte a presvedčte sa sami – ide o starý sedliacky recept, ktorý poznali už naše babičky!

Potrebujeme:

1 menšiu hlávku kapusty

4 vajcia

1 ČL horčice

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

trocha múky

olej na vysmaženie

Postup:

Kapustu si prekrojte na polovicu a vyberte hlúb.

Potom každú polovicu nakrájajte na plátky, ktorých hrúbka bude asi 1,5 cm.

Vajcia si rozbite do misky, pridajte horčicu, soľ, korenie a dobre premiešajte.

Do druhej misky si nasypte múku a každý kapustový plát obaľte najprv vo vajíčku a potom v múke.

Nalejte olej do panvice, rozohrejte a vysmážajte kapustové rezne z každej strany pod pokrievkou.

Kapusta by mala mať zlatistú farbu, hore by mala byť mierne chrumkavá a vo vnútri mäkká.

Výborné jedlo, ktoré zachutí aj tým, ktorí kapustu nemajú príliš v obľube.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes