Lacná náhrada šľahačky BEZ SMOTANY: Perfektne drží a hotová je hneď, počas sviatkov to vyvážite zlatom!

Máme pre vás dva skvelé triky, ako pripraviť domácu náhradu šľahačky. Je lacná, perfektne drží a nikto neveril, že nejde o skutočnú šľahačku zo smotany. Určite vyskúšajte, počas sviatkov sa vám to bude hodiť.

Ak teda v chladničke budete mať len mlieko a žiadnu smotanu, tento trik profíkov sa vám bude výbrne hodiť. Do tejt šľahačky nemusíte už pridávať stužovač. Drží perfektne. 

Šľahačka z mlieka

 

Potrebujeme:

500 ml plnotučné mlieko

3 KL želatína v prášku

Postup:

Do 100 ml studeného mlieka nasypte želatínu a nechajte ju napučať.

Potom ju zahrejte (navarte), kým sa celá nerozpustí a stiahnite z plameňa.

V mise, v ktorej budete šľahať, zmiešajte zvyšok (400 ml) s rozpustenou želatínou a misku vložte na cca hodinu do chladničky.

Neskôr vychladnutú zmes vyšľahajte elektrickým šľahačom alebo metličkou ručne so šľahačky.

TIP: Podobne môžete šľahačku ušľahať aj zo smotany na varenie. Množstvo pridanej želatíny bude samozrejme menšie vzhľadom na vyšší obsah tuku v smotane (11 až 15%).

Na 350 ml smotany na varenie postačí 1,5 lyžičky práškovej želatíny.

Lacná náhrada šľahačky

Našli sme aj jednoduchý postup z youtube, s ktorým si môžete vyrobiť náhradu šľahačky zo zvyšných bielkov, odporúčame použiť bielky z domácich vajec. Zvlášť sa vám tento postup hodí, keď vám z pečenia sviatočných dobrôt ostanú bielky.

Potrebujeme:

3 bielky

3/4 pohára kr. cukru

1/4 pohára vody

Štipka citrónovej kyseliny

Štipka kuchynskej soli

Vanilka

Postup:

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Šľaháme, kým sa netvoria vrcholy.

Na plameni si rozpustíme cukor s vodou, vanilkou a kyselinou citrónovou. Rozvaríme na syrup a tento po trochách všľaháme do snehu. Začľahávame postupne a po každom pridaní sirupu dôkladne prešľaháme.

Výsledok:

Video postup:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie