Len 3 suroviny, voda a soľ: Lacná dobrota, ktorá zasýti, chutí výborne a je pripravená za 20 minút!

Pripravte si toto chutné a lacné jedlo.

Potrebujete len 3 suroviny, vodu a soľ.

Jednoduchá príprava a nepotrebujete ani droždie.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Vyskúšajte tento recept z youtube kanála Z Fatmovej kuchyne a určite si pochutí celá rodina! 

Potrebujeme:

200 ml teplej vody

1 ČL soli

300 g hladkej múky

100 g masla

vňať z mladej cibuľky

olej na opečenie

Postup:

Do misky si nasypeme soľ.

Zalejeme pohárom teplej vody a premiešame, aby sa soľ rozpustila.

 

 

Zapracujeme múku.

Vymiesime hladké vláčne cesto. 

Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou.

 

 

Necháme ho 10 minút odpočívať. 

Vňať z jarnej cibuľky nasekáme nadrobno.

 

Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Prekrojíme ho na 4 približne rovnaké časti. 

Tie vyformujeme do žemličiek, prikryjeme.

Necháme odpočívať ešte 10 minút. 

 

 

Každú žemličku teraz vyvaľkáme valčekom natenko s väčším množstvom múky.

Maslo si rozpustíme a potrieme ním rovnomerne celú placku.

 

 

Potom narežeme placku na pásiky, ktoré ale úplne neprerežeme.

Nakoniec ešte posypeme nasekanou cibuľkovou vňaťou, zrolujeme a stočíme do slimáka. 

Takto si spracujeme všetky 4 kúsky cesta.

 

 

Uložíme ich na tanier a necháme 20 minút vychladiť v chladničke. 

Teraz si každého stočeného slimáka rozvaľkáme na placku a opečieme na rozohriatom oleji na panvici. 

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels