plny-hrniec_transparent_negativ.png

LABUŽNÍK – jablká, orechy, šľahačka: 1 plech a celý víkend nemusíte riešiť iné koláče a zákusky – je to fantastické!

Koláčik od Martinky K., ktorý je u nás v rodine skutočná bomba. Nesmierne šťavnatý, nesmierne chutný a každý, kto ochutná, pýta dupľu. Odporúčam všetkými desiatimi. Robím ho na veľký plech – môžete urobiť s polevou, alebo bez polevy, je to na vás, obe chutia skvele.

Potrebujeme:

Cesto:

20 dkg polohrubej múky

20 dkg cukor krupica

4 vajcia

1 dcl mlieka

1 dcl oleja

1 polievková lyžica kakaa

1 prášok do pečiva.

Do cesta pridáme:

5 stredných jabĺk nastrúhaných nahrubo

15 dkg hrubo sekaných orechov

Ďalej:

2 vajcia,

1 smotana na šľahanie,

10 dkg cukor krupica,

1 vanilkový cukor

Čokoládová poleva

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom a olejom do peny, pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Postupne pridáme mlieko a nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech a po celej ploche posypeme nastrúhaným jablkami a nakoniec orechmi. Dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi na 25 minút.

Medzitým vymiešame 2 vajcia s cukrom a vanilkou cukrom do peny a zašľaháme smotanu. Túto zmes nalejeme po 25 minútach na čiastočne upečenú piškótu a dopečieme ďalších cca 15 minút.
Môžeme jesť len tak a alebo polejeme čokoládovou polevou. U nás vedie druhý variant.
Je to fakt chuťová bomba.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Celý recept aj s obrázkami nájdete TU.

Najlepšie recepty na dnes