Labužnícky bravčový pekáč: Na tomto obede si pochutná celá família!

Výborný tip na obed z jedného plechu, rýchlo a bez kopy špinavého riadu.

Výborný tip na obed z jedného plechu, rýchlo a bez kopy špinavého riadu.

Potrebujeme:

500 g krkovičky nakrájanej na kúsky

1 kg zemiakov nakrájaných

2 väčšie cibule nakrájané

Na marinádu:

2 lyžice oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu horčice

1 lyžičku worcesterskej omáčky

1 lyžičku medu

2 strúčiky cesnaku

Soľ, korenie, vegeta

Postup:

Všetky prísady na marinádu zmiešame a krkovičku dáme marinovať aspoň 2 hodiny pred pečením.

Plech na pečenie vymastíme trochou oleja a navrstvíme naň krájané zemiaky, cibuľu a ochutíme soľou a korením. Potom pridáme mäsko aj s marinádou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 1 hodinu, prípadne dlhšie, tak, aby bolo mäso dostatočne upečené. Prvých 30 minút môžeme piecť pod alobalom. Podľa potreby podlejeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)