Výborný tip na obed z jedného plechu, rýchlo a bez kopy špinavého riadu.
Potrebujeme:
500 g krkovičky nakrájanej na kúsky
1 kg zemiakov nakrájaných
2 väčšie cibule nakrájané
Na marinádu:
2 lyžice oleja
1 lyžicu horčice
1 lyžičku worcesterskej omáčky
1 lyžičku medu
2 strúčiky cesnaku
Soľ, korenie, vegeta
Postup:
Všetky prísady na marinádu zmiešame a krkovičku dáme marinovať aspoň 2 hodiny pred pečením.
Plech na pečenie vymastíme trochou oleja a navrstvíme naň krájané zemiaky, cibuľu a ochutíme soľou a korením. Potom pridáme mäsko aj s marinádou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 1 hodinu, prípadne dlhšie, tak, aby bolo mäso dostatočne upečené. Prvých 30 minút môžeme piecť pod alobalom. Podľa potreby podlejeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)