Toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky: Labužnícke zemiaky s kyslou smotanou, mozzarellou a šunkou!

Výborné papanie zo zemiakov, smotanovej omáčky, šunky a syra - všetko máte pohodlne a rýchlo v jednej mise. 

Výborné papanie zo zemiakov, smotanovej omáčky, šunky a syra – všetko máte pohodlne a rýchlo v jednej mise.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 šálky mlieka alebo sladkej smotany na varenie

1 lyžica hladkej múky

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kocku kuracieho vývaru

Červenú sladkú papriku

1 téglik kyslej smtoany

300 g šunky nakrájanej alebo nastrúhanej

300 g mozzarelly nastrúhanej

Štipka oregana

Strúhaný parmezán

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky nakrájame a uvaríme v slanej vode odmäka. V mixéri zmiešame smotanu, nakrájanú cibuľu, cesnak, bujón, papriku, múku a soľ – rozmixujeme na hladkú zmes. Zmes preložíme na panvicu a na panvici varíme, kým zmes nezhustne. Zložíme z plameňa a vmiešame kyslú smotanu.

Ideme vrstviť. Na dno zapekacej misy vrstva zemiakov, zalejeme omáčkou, opäť vrstva zemiakov, strúhaný parmezán, omáčka a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady.

Na vrch navrstvíme mozzarellu a strúhanú šunku, posypeme oreganom a do vyhriatej rúry na 200 stupňov dáme zapiecť dozlatista. Stačí 15-20 minút.