Výborný koláčik bez kysnutia, je naozaj chuťovo taký istý, ako klasické moravské koláče. Receptík od Radky, Mizne neuveriteľnou rýchlosťou!
Potrebujeme:
50 dkg hladkej múky,
2 lyžice cukru,
1/2 kocky droždia (alebo lyžička sušeného),
1 prášok do pečiva,
2 vajcia,
150ml oleja,
cca 150ml mlieka.
Na posýpku:
maslo,
cukor múčka
hrubá múka
Postup:
Droždie rozmiešame v troške teplého mlieka. Ak dáte sušené – normálne ho vmiešate do cesta. Vypracujeme cesto – mlieko prilievame postupne do požadovanej hustoty klasického kysnutého cesta. Cesto dáme hneď bez kysnutia na plech s papierom na pečenie (či chcete klasické okrúhle koláče alebo malé svadobné, tak môžete robiť samozrejme tiež). Dáme náplne podľa chuti – tvaroh mak, lekvár alebo rôzne ovocie. Posypeme mrveničkou. Pečieme pri cca 160 stupňoch cca 25 min.