Zázrak na plech bez kysnutia, to cesto prekvapilo aj našu starkú: Koláč narastie až v rúre, kto skúsi raz, ku klasike sa už nevráti!

Výborný koláčik bez kysnutia, je naozaj chuťovo taký istý, ako klasické moravské koláče. Receptík od Radky, Mizne neuveriteľnou rýchlosťou!

Potrebujeme:

50 dkg hladkej múky,

2 lyžice cukru,

1/2 kocky droždia (alebo lyžička sušeného),

1 prášok do pečiva,

2 vajcia,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150ml oleja,

cca 150ml mlieka.

Na posýpku:

maslo,

cukor múčka

hrubá múka

Postup:

Droždie rozmiešame v troške teplého mlieka. Ak dáte sušené – normálne ho vmiešate do cesta. Vypracujeme cesto – mlieko prilievame postupne do požadovanej hustoty klasického kysnutého cesta. Cesto dáme hneď bez kysnutia na plech s papierom na pečenie (či chcete klasické okrúhle koláče alebo malé svadobné, tak môžete robiť samozrejme tiež). Dáme náplne podľa chuti – tvaroh mak, lekvár alebo rôzne ovocie. Posypeme mrveničkou. Pečieme pri cca 160 stupňoch cca 25 min.