plny-hrniec_transparent_negativ.png

Iné kysnuté cesto už nerobím: Vynechajte vajcia a pridajte pár lyžíc obyčajnej majonézy – lepšie koláčiky ste ešte nejedli!

Moje obľúbené kysnuté cesto bez vajec, fantasticky jemné a nadýchané vďaka pár lyžiciam majonézy. Ak sa chystáte na domáce buchty, koláče, alebo iné dobroty z kysnutého cesta, tento recept skúste, odporúčam!

Moje obľúbené kysnuté cesto bez vajec, fantasticky jemné a nadýchané vďaka pár lyžiciam majonézy. Ak sa chystáte na domáce buchty, koláče, alebo iné dobroty z kysnutého cesta, tento recept skúste, odporúčam!

Postup:

250 g hladkej múky

350 g polohrubej múky

21 g droždia

Kôra z 1 citróna

8 lyžíc kr. cukru

3 lyžice majonézy

100 g masla

Soľ

250 ml mlieka

2 lyžice oleja

Plnka: orechová,tvarohová, lekvárová, maková…

Postup:

Urobíme kvások – z droždia, vlažného mlieka, lyžice cukru a lyžice hladkej múky, necháme vzísť.

Do misky nasypeme múky, soľ, citrónovú kôru, majonézu, nastrúhané maslo, zvyšný cukor, kvások a prilejeme aj zvyšné mlieko a olej. Vymiesime hladké, vláčne cesto. Dáme na 1 hodinu vykysnúť.

Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme. Rozrežeme na štvorce, na každý dáme lyžice plnky podľa chuti a zabalíme.  Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte 10 minút necháme podkysnúť.

Pečieme pri 200 ° C asi 20 minút.

Podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Janka

Najlepšie recepty na dnes