Fantastické kysnuté cesto „PÄŤ MINÚT“: Ideálne na LANGOŠE, pizzu aj sladké koláče!

Kým som neobjavil toto úžasné cesto, dovtedy bola pre mňa príprava doslova utrpením.

Rýchle, ekonomické a veľmi chutné cesto, ktoré takto pripravujem už dlhé roky.

 

 

Rýchle cesto podľa receptu z portálu sovkusom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ako plnku do nášho cesta môžete použiť čokoľvek. 

Výborne sa hodí ochutené mleté mäso, kyslá kapusta alebo zemiaky s hubami.

 

 

Mojím nemenným favoritom je však jarná cibuľka s vajíčkom.

Moja rodina zas uprednostňuje ovocnú náplň.

 

 

Potrebujeme:

11 g instantného droždia

500 ml vody

1 ČL kryštálového cukru

4 vajcia

30 g masla

750 g pšeničnej múky

1 ČL soli

3 PL slnečnicového oleja

Voliteľné:

zväzok jarnej cibuľky

Postup:

Najprv si pripravíme plnku, pretože cesto sa rýchlo miesi a treba ho hneď použiť.

Prvýkrát odporúčame vajíčkovo-cibuľovú plnku.

 

 

Vajcia uvarené natvrdo nakrájame na malé kocky a pridáme nakrájanú cibuľku.

Potom pridáme soľ, korenie podľa chuti a premiešame.

 

 

Ku koncu pridáme trochu rozpusteného masla – plnka tak bude šťavnatejšia a chutnejšia.

Na cesto zmiešame v miske teplú vodu a droždie.

 

 

Pridáme cukor, soľ, olej a všetko premiešame metličkou, aby sa droždie úplne rozpustilo.

Potom vezmeme hlbokú misku a nasypeme do nej múku.

 

 

V strede urobíme jamku a nalejeme do nej kvások.

Trochu premiešame lyžicou a pridáme 250 ml vriacej vody.

 

 

Vymiesime veľmi mäkké, poddajné cesto.

Plnku vložíme do cesta.

Prípadne môžete robiť aj bez plnky ako klasické langoše.

 

 

Obalíme a vysmažíme na panvici s rozpáleným olejom.

Cesto je ideálne aj na iné slané alebo sladké recepty.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay