Kysnuté cesnkové palacinky

Dobrota z vláčneho kysnutého cesta, mäkkého ako pavučinka. Rozvoňajú celú vašu kuchyňu. Čo poviete na takúto večeru?

Dobrota z vláčneho kysnutého cesta, mäkkého ako pavučinka. Rozvoňajú celú vašu kuchyňu. Čo poviete na takúto večeru?

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

11 g sušeného droždia

4 lyžičky kryštálového cukru

1 a ½ lyžičky soli

3 šálky vody (1 šálka =250 ml)

...

100 g oleja

Na potretie:

2 zväzky petržlenovej vňate nakrájané nadrobno

4-5 strúčikov cesnaku

Soľ

Trochu vody a trochu oleja

Postup:

Do ½ šálky teplej vody nasypeme cukor a za stáleho miešania pridáme droždie. Necháme vyjsť kvások.

nPLRHgBGUYM

Medzitým zmiešame petržlenovú vňať s pretlačeným cesnakom a soľou. Pridáme aj trochu studenej vody a oleja. Premiešame a odložíme bokom.

-A91RUwUEFs

Pohára s kváskom dolejme 1/2 teplej vody tak, aby siahala až po vrchol a potom celý objem vlejeme do múky zmiešanej so soľou. Pridáme aj zvyšné 2 šálky vody a uhnetieme mäkké, lepivé cesto.

OmVAuix6EPg

Nádobu s cestom vložíme do väčšej nádoby s teplou vodou, prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať. Potom si ruky dobre potrieme olejom a z cesta formujeme jednotlivé palacinky.

3obKMGxUY2g

Palacinky vyprážame na rastlinnom oleji. Keď začnú červenieť a na povrchu sa objavia bublinky, obrátime ich na druhú stranu.

Nakoniec placky potrieme cesnakovo petržlenovou zmesou a môžeme podávať.

CEadfm9LCPw

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: liveinternet