Kyslé uhorky nakrájala na plátky a obalila: Keď si zapamätáte tento 15-minútový recept, budete doma za hviezdu!

Nikdy by nám nenapadlo, aká pochúťka môže vzniknúť z kyslých uhoriek, len za 15 minút!

Vedeli ste, aké chutné sú obyčajné kyslé uhorky, keď ich obalíte a pripravíte napríklad ako karfiol?

Potrebujeme:

2 ks kyslých uhoriek

2 šálky strúhanky

1 šálku hladkej múky

1 lyžičku sladkej papriky

1 lyžičku prášku do pečiva

½ lyžičky čierneho korenia

¼ lyžičky jedlej sódy

1 lyžičku sušeného kôpru

1 šálku cmaru

1 vajce

Postup:

Uhorky nakrájame na plátky a preložíme na kuchynské utierky, aby čo najviac uschli.

V miske zmiešame hladkú múku, papriku, prášok do pečiva, korenie, soľ a sódu.

V inej miske rozmiešame cmar a vajce, túto zmes následne vmiešame do múčnej zmesi.

Plátky uhoriek obalíme najskôr v múčno-vaječnej zmesi a následne v strúhanke.

Vyprážame v rastlinnom oleji dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube/tiphero

Dnes najobľúbenejšie