Kyslé uhorky bez zavárania: Žiadny ocot, žiadna sterilizácia a hotové sú už za 3 dni!

4004

Chutné, aromatické a chrumkavé uhorky podľa receptu od našej čitateľky, pani Jarky K. si zamilujete.

Jednoduchá príprava, žiadna sterilizácia a po 3 dňoch sú pripravené na konzumáciu!

Potrebujeme:

uhorky nakladačky

2 kg cesnaku

feferónky podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 PL soli na 1 liter vody

voliteľné:

pažítka

listy ríbezle

kôpor a iné…

horčičný prášok

Postup:

Uhorky dôkladne umyjeme – ak je treba, použijeme aj kefu.

Umyté uhorky zalejeme na pár hodín studenou vodou.

Cesnak si ošúpeme, rozdelíme na strúčiky a tiež zalejeme studenou vodou. 

Pripravíme si zaváraninové poháre, naplníme ich uhorkami a prekladáme cesnakom. 

Do každého pohára dáme feferónky.

Môžeme pridať pažítku, listy ríbezle, kôpor a iné suroviny podľa chuti.

Pripravíme si nálev, čo je veľmi jednoduché – soľ  jednoducho rozpustíme v studenej vode.

Takto pripravený nálev jednoducho nalejeme do zaváracích pohárov.

Zakryjeme viečkami.

A teraz už len necháme kvasiť 3 dni. 

Rada: Soľanka bude vytekať, takže poháre umiestnite na tácky a priebežne poháre dopĺňajte novou soľankou. 

7. Po uplynutí 3 dní nasypte navrch 1,5 – 2 lyžice horčičného prášku podľa chuti a poháre zavrite viečkami.

TIP: Druhá možnosť ako pripraviť uhorky, je po uplynutí 3 dní zliať všetku soľanku do hrnca, zmiešať ju s horčičným práškom, nechať zovrieť a horúce naliať do pohárov.

Potom treba utiahnuť viečka, poháre otočiť hore dnom a odložiť na chladné miesto. 

Vyskúšajte oba spôsoby a vyberte si ten, ktorý vám viac vyhovuje.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár