Plná vitamínov a úplne jednoduchá na prípravu. Taká je kyslá kapusta, alebo lepšie povedané šalát z kyslej kapusty podľa mojej starkej.
Potrebujeme:
3-litrový pohár
2,5 kg čerstvej kapusty
1 mrkvu
3 ks bobkového listu
Nálev:
0,5 l vody
2 lyžice soli
Postup:
Do 0,5 litra vriacej vody primiešame soľ, necháme prejsť varom a následne necháme úplne vychladnúť.
Kapustu nakrájame na prúžky, rovnako aj očistenú mrkvu.
Na spodok pohára položíme bobkový list a na tri časti navrstvíme kapustovú zmes a bobkový list.
Zalejeme soľnou zmesou a nádobu vložíme do väčšej misky. Necháme stáť 2 dni pri izbovej teplote. Pravidelne miešame a po dvoch dňoch nádobu zatvoríme vekom a na jeden deň odložíme do chladničky.
Jednoducho povedané, za tri je šalát z kyslej kapusty pripravený a môžete ochutnávať.