Dnes dáte do pohára, o 3 dni ochutnávate: Kyslá kapusta podľa prababičky – chutná, zdravá a hneď hotová!

Plná vitamínov a úplne jednoduchá na prípravu. Taká je kyslá kapusta, alebo lepšie povedané šalát z kyslej kapusty podľa mojej starkej.

Potrebujeme:

3-litrový pohár

2,5 kg čerstvej kapusty

1 mrkvu

3 ks bobkového listu

Nálev:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

0,5 l vody

2 lyžice soli

Postup:

Do 0,5 litra vriacej vody primiešame soľ, necháme prejsť varom a následne necháme úplne vychladnúť.

Kapustu nakrájame na prúžky, rovnako aj očistenú mrkvu.

Na spodok pohára položíme bobkový list a na tri časti navrstvíme kapustovú zmes a bobkový list.

Zalejeme soľnou zmesou a nádobu vložíme do väčšej misky. Necháme stáť 2 dni pri izbovej teplote. Pravidelne miešame a po dvoch dňoch nádobu zatvoríme vekom a na jeden deň odložíme do chladničky.

Jednoducho povedané, za tri je šalát z kyslej kapusty pripravený a môžete ochutnávať.