KVASNICE – najlepšie prírodné a účinné hnojivo pre bohatú úrodu: RECEPT!

Obyčajné droždie používané na pečenie sú vynikajúcim stimulátorom rastu rastlín v našich záhradách. Obsahujú veľa výživných látok, ktoré sú pre rastliny mimoriadne potrebné.

Obyčajné droždie používané na pečenie je vynikajúcim stimulátorom rastu rastlín v našich záhradách.

Obsahuje veľa výživných látok, ktoré sú pre rastliny mimoriadne potrebné.

Zlepšuje mikrobiálnu flóru pôdy a brzdí rozvoj patogénnych mikroorganizmov.

Recepty na drožďové hnojivo

 

 

 

 

1. 1 kg čerstvého droždia alebo väčšie množstvo staršieho chleba rozpustite v 5 litroch teplej vody.

Necháme 60 minút kysnúť.

Toto hnojivo musí byť pripravené tesne pred použitím.

Vezmite 1 liter kvasnicového roztoku a zriedte ho 10 litrami vody.

Alebo si pripravte rovnaké hnojivo so suchým droždím: 10 g suchého droždia a 2 lyžice cukru na 10 litrov teplej vody.

Roztok necháme 60 minút kysnúť na teplom mieste.

Potom ho zriedte teplou vodou, rešpektujúc pomer 1: 5.

 

 

 

 

Roztok kvasníc sa naleje na základňu rastlín (hnojenie koreňov).

2. Kvitnúce rastliny milujú toto hnojivo: 100 g čerstvého droždia a 50 g cukru rozpustite v 3 litroch teplej vody.

Roztok nechajte kvasiť 7 dní. Potom jeho pohár zriedte s 10 litrami vody a rastliny prihnojte.

Odporúčaná dávka je 1 liter pre každý krík.

 

 

 

 

Pomocou rovnakého zriedeného roztoku môžete zalievať sadenice.

Budú silné, zdravé a ľahšie odolávajú stresu spôsobenému presádzaním do záhrady.

 

 

 

 

3. Jahody dobre reagujú na kvasnicové hnojivá, ktoré ich chránia aj pred šedivou hnilobou.

Počas pučania jahody zalejte pripraveným roztokom z 100 g droždia a 10 litrov vody.

Kvasnice sú tvorené hubovými mikroorganizmami, ktoré nebudú fungovať a neprinesú úžitok, ak sa použijú, keď je chladné počasie.

Zvýšte záhradníctvo!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie