Obyčajné droždie používané na pečenie je vynikajúcim stimulátorom rastu rastlín v našich záhradách.
Obsahuje veľa výživných látok, ktoré sú pre rastliny mimoriadne potrebné.
Zlepšuje mikrobiálnu flóru pôdy a brzdí rozvoj patogénnych mikroorganizmov.
Recepty na drožďové hnojivo
1. 1 kg čerstvého droždia alebo väčšie množstvo staršieho chleba rozpustite v 5 litroch teplej vody.
Necháme 60 minút kysnúť.
Toto hnojivo musí byť pripravené tesne pred použitím.
Vezmite 1 liter kvasnicového roztoku a zriedte ho 10 litrami vody.
Alebo si pripravte rovnaké hnojivo so suchým droždím: 10 g suchého droždia a 2 lyžice cukru na 10 litrov teplej vody.
Roztok necháme 60 minút kysnúť na teplom mieste.
Potom ho zriedte teplou vodou, rešpektujúc pomer 1: 5.
Roztok kvasníc sa naleje na základňu rastlín (hnojenie koreňov).
2. Kvitnúce rastliny milujú toto hnojivo: 100 g čerstvého droždia a 50 g cukru rozpustite v 3 litroch teplej vody.
Roztok nechajte kvasiť 7 dní. Potom jeho pohár zriedte s 10 litrami vody a rastliny prihnojte.
Odporúčaná dávka je 1 liter pre každý krík.
Pomocou rovnakého zriedeného roztoku môžete zalievať sadenice.
Budú silné, zdravé a ľahšie odolávajú stresu spôsobenému presádzaním do záhrady.
3. Jahody dobre reagujú na kvasnicové hnojivá, ktoré ich chránia aj pred šedivou hnilobou.
Počas pučania jahody zalejte pripraveným roztokom z 100 g droždia a 10 litrov vody.
Kvasnice sú tvorené hubovými mikroorganizmami, ktoré nebudú fungovať a neprinesú úžitok, ak sa použijú, keď je chladné počasie.
Zvýšte záhradníctvo!