plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutí fantasticky, nesplesnivie a nie je s ňou žiadna práca: Kvasená kapusta pre lenivých!

Výborný nápad, ako získať domácu kvasenú kapustu aj v prípade, že bývate v paneláku a nemáte možnosť nakladať kapustu do sudov. Okrem toho je to výborná voľba aj pre tých, ktorým sa jednoducho nechcete pasovať s klasickou sudovou kapustou.

Výborný nápad, ako získať domácu kvasenú kapustu aj v prípade, že bývate v paneláku a nemáte možnosť nakladať kapustu do sudov. Okrem toho je to výborná voľba aj pre tých, ktorým sa jednoducho nechcete pasovať s klasickou sudovou kapustou.

Potrebujeme:

Hlávkovú kapustu

Soľ (na 1 kg kapusty 20 g soli)

Postup:

Kapustu si nakrájame a nasolíme, ako klasicky pri príprave kapusty. Iné korenie už nepridávame. Jedna hlávka vystačí asi na 4 poháre. Necháme odležať 12 hodín a potom jednoducho naplníme do klasických pohárov na zaváranie, ale nevymačkávame ako klasickú kvasenú kapustu, do pohárov ju vrstvíme aj so šťavou.. Používame ale len klasické zatláčacie viečka – poháre zavrieme a preložíme do hlbšieho plechu a položíme na podlahu, kde necháme v teple odpočívať asi 1 týždeň. Potom poháre dobre utrieme a odložíme do komory alebo do špajzy. Kapusta sa nepokazí, nezačne plesnivieť a čo je najdôležitejšie, nezapácha.

Mirka J.

Najlepšie recepty na dnes