Polievčka z kuchárky z roku 1966. Je fantastická, milujú ju deti a hotová je naozaj za minútku. Na plný hrniec potrebujete len 1 vajíčko. :-)
Potrebujeme:
25 g masla (Ramy)
3 lyžice detskej krupice
1 vajce
2 l vývaru – hydinové hovädzí alebo 2 l vody a pridá sa bujónovú kocka
mrazená polievková zelenina alebo čerstvá – zhruba 150 – 200 g (dá sa použiť čo máte poruke)
Ja dávam aj dva párky (voliteľné)
Postup:
Rozpustíme tuk, pridáme detskú krupicu a opražíme do svetlo žltkastej farby. Do opražené krupice rozbi 1 vajíčko a za stáleho miešania necháme zraziť do veľa tuhých kúskov, zalejeme vývarom, alebo vodou – dávam už vriacej z varnej kanvice a pridáme ľubovoľnú kocku bujónu, trochu zeleniny, pridáme aj párky a necháme chvíľu povariť.
Dochutíme už podľa svojich zvyklostí, pridáme petržlenovú vňať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)