Výborný recepty od šikovnej autorky, pani Haliny M. Koláčik chutí celkom ako kysnutý, ale s tým rozdielom, že ani minútu nekysne. :-)
Potrebujeme:
slivky (alebo iný druh čerstvého ovocia) – umyté a nakrájané
200 ml mlieka
150 ml oleja
10 kávových zarovnaných lyžičiek cukru
trošku soli
1 vajce
500 g polohrubej múky
1 bal. sušeného droždia alebo 1/2 čerstvého droždia
Posýpka:
160 g hrubej múky
80 masla
80 g cukru kryštálu
trošku škorice
Postup:
Zo všetkých prísad na cesto si vypracujeme jednotné cesto. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom a hneď naň navrstvíme cesto. S cestom sa výborne pracuje, je pružné a mastné.
Na cesto uložíme ovocie a posypeme posýpkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút – riaďte sa podľa vlastnej rúry. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: