plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelný slivkáč s posýpkou: Chutí presne ako kysnutý koláč, ale nekysne ani minútku!

Výborný recepty od šikovnej autorky, pani Haliny M.  Koláčik chutí celkom ako kysnutý, ale s tým rozdielom, že ani minútu nekysne. :-)

Potrebujeme:

slivky  (alebo iný druh čerstvého ovocia) – umyté a nakrájané

200 ml mlieka

150 ml oleja

10 kávových zarovnaných lyžičiek cukru

trošku soli

1 vajce

500 g polohrubej múky

1 bal. sušeného droždia alebo 1/2 čerstvého droždia

Posýpka:

160 g hrubej múky

80 masla

80 g cukru kryštálu

trošku škorice

Postup:

Zo všetkých prísad na cesto si vypracujeme jednotné cesto. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom a hneď naň navrstvíme cesto. S cestom sa výborne pracuje, je pružné a mastné.

Na cesto uložíme ovocie a posypeme posýpkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút – riaďte sa podľa vlastnej rúry. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj:

Najlepšie recepty na dnes