plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelný medový rez na spôso Marlenky – BEZ vaľkania cesta: Jednoduchší zákusok snáď neexistuje!

Fantastický medový rez s jednoduchým cestom a ešte jednoduchším krémom. Žiadne vaľaknie cesta!

Fantastický medový rez s jednoduchým cestom a ešte jednoduchším krémom. Žiadne vaľaknie cesta!

Potrebujeme: (šálka- 250 ml)

Maslo – 150 g
Vajcia -2 ks
Cukor kr.- 200 g (1 polievková lyžica)
Múka hadká – 320 g (2 šálky)
Sóda – 1 lyžička
Med – 2 lyžice

Krém:

Kyslá smotana – 400 g
Práškový cukor – 2 – 3 polievkové lyžice

Postup:

Do hrnca dáme maslo, cukor a 2 lyžice medu. Preložíme na plameň a za stáleho miešania privedieme do varu.

Keď sa začnú objavovať bublinky, pridáme sódu a premiešame a okamžite odstránime z plameňa. Necháme vychladnúť.

Potom k hmote všľaháme vajcia, potom aj preosiatu múku (po častiach) a šľaháme, kým nevznikne hladké cesto.

Cesto rozdelíme na dve polovice, každú navrstvíme na štandardný plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 12-15 minút.

Každé cesto rozdelíme na 3 časti a kraje orežeme, aby sme získali rovnomerný tvar. Orezané časti neskôr použijeme na ozdobenie dezertu.

Na krém len vymiešame kyslú smtoanu s cukrom.

Krém vrstvíme medzi jednotlivé pláty medového cesta a nakoniec natrieme aj povrch dezertu.

Orezané cesto rozmixujeme a ozdobíme vrch a boky dezertu.

Necháme odležať 3-4 hodiny a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup nádjete TU.

Najlepšie recepty na dnes