Kysnutý-nekysnutý koláč, rýchly a úžasný: Kúzelné cesto na neroznanie od kysnutého, hotový je hneď!

Dokonalý koláč od Radky B. (mnamnulka), je veľmi rýchly, lahodný a netreba žiaden krém. Bohato stačí posypať ho ovocím a drobenkou. Cesto je nerozoznanie od ozajstného kysnutého cesta.Určite skúste.

Potrebujeme:

250g hladkej múky

1 vanilkový puding

30 g kr cukru

1 žĺtok

štipka soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml oleja

130 ml mlieka

1/2 kocky čerstvého droždia (alebo 2 lyžičky sušeného droždia)

Ovocie podľa vlastnej chuti

Posýpka: maslo, práškový cukor a hrubá múka

Vajce na potretie

Rozpustené maslo zmiešané s rumom na potretie po upečení

Postup:

Z tohto množstva je buď koláč na celý plech alebo 4 veľké okrúhle koláče. Urobíme kvások (trochu mlieka, cukru a droždia rozmiešame v hrnčeku) a zapracujeme do cesta. Necháme chvíľku odpočívať a medzitým si vedľa urobíme posýpku. Ja robí z tretiny masla, cukru práškového a hrubej múky. Keď je posýpka hotová, hneď spracujeme z cesta koláče. Vôbec sa toho nebojte. Cesto vykysne až v rúre pri pečení. Na cesto dáme ovocie podľa chuti a posypeme posýpkou. Okraje koláčov potrieme rozmiešabým vajcom a dáme piecť na 170 ° C asi 25 minút. Ešte horúce potierame rozpusteným maslom zmiešaným s vanilkovým cukrom a rumom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Recept aj s fotopostupom nájdete TU