plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelné plnené rožteky, ktoré ani minútu nekysnú: Chutia úplne ako z kysnutého cesta, ale sú úplne bez práce – cesto môžete aj zmraziť!

Rožky sú výborné na slano aj na sladko, odporúčam všetkým, ktorí sa nechcú trápiť s kysnutým cestom. 

Výborný recept na super-rýchle rožteky podľa pani vystupujúcej pod nikom @medovnicek na Vareche. Rožky sú výborné na slano aj na sladko, odporúčam všetkým, ktorí sa nechcú trápiť s kysnutým cestom.

Potrebujeme:

500 g múka hladká

250 g maslo

1 ks vajce

2 ks žĺtky

200 g smotana kyslá

cca 100 ml mlieko studené (+-)

20 g droždie

Plnka: jablká, orechy,tvaroh,cukor – prípadne môžete zvoliť

1 vajce na potretie

Postup:

Do preosiatej múky rozdrobíme droždie, pridáme nakrájané, alebo nastrúhané studené maslo a aj ostatné prísady. Vymiešame jednotné cesto, podľa potreby pridáme mlieko.

Cesto je mäkké a pomerne lepivé cesto. Dáme ho na silne pomúčenú dosku a vypracujeme šúlok.

Cesto rozdelíme na šesť častí. Každú rýchlo zamiesime do bochníka, tie postupne vyvaľkáme do kruhu. Kám pracujeme s jedným bochníkom, ostatné si môžeme dať do chladničky.

Každý kruh nakrájame na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme plnku podľa chuti. Potom každý trojuholník zrolujeme a vytvarujeme rohlík, ktorý ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý rohlík potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 200 C do zlatista. Po upečení môžeme pocukrovať – ak máme sladkú verziu. Ak máme slanú verziu, ešte pred pečením môžeme posypať semienkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes