plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelné lekvárové buchty, ktoré ani minútu nekysnú: Chutia presne ako z kysnutého cesta – mäkučké, dlho vláčne a rozplývajú sa na jazyku!

Výborný recept na domáce kysnuté buchty bez kysnutia - rýchle a naozaj vynikajúce. Chutia úplne ako kysnuté buchty. Autorkou receptu je pani Marie Svarcova.

Výborný recept na domáce kysnuté buchty bez kysnutia – rýchle a naozaj vynikajúce. Chutia úplne ako kysnuté buchty. Autorkou receptu je pani Marie Svarcova.

Potrebujeme:

650 g hladkej múky + na podsypanie

1 lyžička prášku do pečiva

2 lyžice krupicového cukru

2 lyžice sušeného mlieka

štipka soli

pol kocky droždia

250 ml vody

150 g téglik bieleho jogurtu

pol téglika oleja

50 g rozpusteného masla

1 vajce

Ďalej:

lekvár na plnenie + 50 g masla

1 lyžica oleja na potretie buchiet

Postup:

Droždie rozpustíme v teplej vode, pridáme jogurt, olej, maslo a vajce. Do misy preosejeme múku, primiešame všetky sypké suroviny a spolu s tekutými vypracujeme cesto. Cesto nenchávame vôbec kysnúť. Rozdelíme na polovicu a ihneď rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý cca 1 cm, ktorý rozkrájame na štvorce 5×5 cm. Do každého štvorca dáme lyžičku lekváru a vytvoríme buchtičky. Rovnako pokračujeme s druhou polovicou cesta.

Rúru si zapneme na 180 ° C a kým sa zahreje, necháme prikryté buchty v pekáčiku oddýchnuť, potom ľahko potrieme olejom a dáme prikryté vekom do rúry na 15 minút. Veko zložíme a buchty necháme dopiecť doružova ďalších 15-20 minút (podľa toho, ako pečie rúra), potrieme rozpusteným maslom.

Ešte vlažnej pocukrujeme a podávame. Ak sa nezje, sú dobré a vláčne ešte tretí deň.

Najlepšie recepty na dnes