plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelné cesto na závin, ktoré ani minútu nekysne: Chutí ako z kysnutého cesta, ale je úplne bez práce – môžete ho aj zmraziť!

Vynikajúce a rýchlo cesto na závin pre zaneprázdnených. Nekysne a môžete ho naplniť čím len chcete!

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

1/2 kocky Cery

štipka soli

25 g droždia

1 lyžička cukru

150 ml mlieka

1 vajce (na potretie)

Náplň:

Jablká, strúhanka, škorica, hrozienka, vanilkový cukor

Tvaroh, hrozienka a cukor

Mletý mak s cukrom

Mleté orechy s cukrom

Postup:

Najprv pripravíme kvások z trochy teplého mlieka, droždia a lyžičky cukru.

Do múky urobíme jamku, vlejeme kvások, pridáme štipku soli, ceru nastrúhanú na hrubom strúhadle a zvyšok teplého mlieka.

Všetko prepracujeme na vláčne cesto, ktoré hneď (bez kysnutia) rozdelíme na dva diely (ja som robila z 3-násobnej dávky).

Na jablkovú verziu: Z každého vyvaľkáme obdĺžnik, posypeme strúhankou, po celej ploche navrstvíme jablká, posypeme hrozienkami, škoricou a vanilkovým cukrom.

Rohy cesta prehneme dovnútra a zrolujeme. Náplň môžete dať podľa vlastnej chuti.

Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C dozlatista

Najlepšie recepty na dnes