plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelná piškóta na tortu, bez gramu múky: Recept priamo od výborného cukrára, chuť je úžasná!

My ho voláme aj kúzelný korpus, pretože naozaj nejde doň ani zrnko múky a pritom je fantastický a možno aj lepší ako klasické piškóty s múkou.

Voláme ho aj letný korpus. Pripravíte hu úplne bez múky a všetko, čo vám treba sú len 3 prísady. Perfektný tip na ľahšiu a pritom vynikajúcu tortu. My ho voláme aj kúzelný korpus, pretože naozaj nejde doň ani zrnko múky a pritom je fantastický a možno aj lepší ako klasické piškóty s múkou. Recept mám priamo od cukrára, ktorý nám piekol aj na svadbu.

Potrebujeme (na formu s priemerom 26 cm):

150 g kryštálového cukru

50 g kakaa

6 vajec

Postup:

Najskôr si oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky si vyšľaháme do svetlej peny, pridáme cukor a šľaháme, kým hmota nezačne hustnúť. Nakoniec všľaháme kakao. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne (ručne) ho vmiešame do kakaovej hmoty. Cesto prelejeme do tortovej formy dobre vymastenej maslom a pečieme pri 180 ° asi 30 minút – skúsime špajdlou. Necháme vychladnúť a plníme akýmkoľvek krémom – stačí aj len šľahačka. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Michaela Trogárová

foto: reprofoto csaladireceptkonyv

Najlepšie recepty na dnes