Kúsky alobalu vložil do panvice: Toto geniálny kuchársky trik zmení spôsob, akým pripravujete jedlo!

Perfektný trik s alobalom, ktorý by ste v kuchyni mali určite poznať!

Príprava jedál sa v kuchyni často nezaobíde bez špeciálneho riadu, nádob alebo kuchynských spotrebičov. Napríklad, jedným z najzdravších spôsobov prípravy potravín je úprava na pare. Potraviny si zachovajú nielen farbu (najmä v príprave zeleniny), ale vitamíny a cenné živiny, ktoré sa inými spôsobmi prípravy môžu redukovať. Ako však pripravovať jedlá na pare, keď nemáte špeciálny elektrický parný hrniec, parnú rúru alebo špeciálny riad na naparovanie? Je to jednoduché, šéfkuchár vám predvedie jednoduchý trik, vďaka ktorému môžete zdravé, rýchle a úžasne chutné jedlá pripraviť za pár centov.

Ako na to?

Jediné, čo budeme potrebovať je alobal a hlboká panvica. Na dno panvice nalejeme vodu a z fólie odtrhneme menšie kúsky, ktoré vyformujeme do tvaru guličiek. Na guľôčky potom uložíme tanier s potravinami, ktoré chceme na pare upraviť – ryby, zeleninu, knedľu….Prikryjeme pokrievkou a necháme v panvici, kým sa jedlo nepripraví podľa našich predstáv (stačí pár minút).

Alobal poskytuje poskytuje nehorľavú oporu pre tanier s potravinami a para, ktorá stúpa z vriacej vody zatiaľ pôsobí, že potraviny sa upravujú rovnako ako v najdrahšom bambusovom naparovacom hrnci.

Pozrite sa, ako tento skvelý trik funguje v praxi:


zdroj: tiphero

Michaela Trogárová

Michaela Trogárová

Veľmi rada sa podelím o svoje nápady a ešte radšej privítam vaše názory a pripomienky k mojim nápadom. :)

Dnes najobľúbenejšie