zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Bič na nádchu a chrípku: Kurkumový čaj zaženie bacily a posilní imunitu!

Liečivé účinky kurkumy sú dobre známe. Čaj z tohto žltého indického korenia má protizápalové a antioxidačné účinky. Je účinným pomocníkom v boji proti vírusom, zápalom, nádche a chrípke, ale môžete ho piť aj preventívne na posilnenie imunity.

Tento čaj je zvlášť účinný pri ochoreniach pľúc, kašli, zápaloch dýchacích ciest, vysokej horúčke aj obyčajnej nádche. Tento čaj eliminuje zápalové procesy v tele, bojuje proti vírusom, baktériám a podporuje rýchle zotavenie. Navyše pomáha aj pri suchom kašli a záchvatoch kašľa, ktorú dokážu potrápiť nejedného pacienta. Neváhajte a vyskúšajte tento domáci podporný liek.

Účinky na zdravie

Prevencia – kurkumín obsiahnutý v kurkume pôsobí ako silný antioxidant, navyše má protizápalový vplyv

Vychytáva voľné radikály – pôsobí

výrazne antioxidačne, je to špička v boji s voľnými radikálmi

Zmierňuje bolesti kĺbov – jeho silné protizápalové vlastnosti napomáhajú nielen pri zmierňovaní bolesti a opuchov, ale aj celkové negatívne prejavy tohto ochorenia.  Vo všeobecnosti pôsobí ako prevencia

Podporuje imunitu – obsiahnutý kurkumínu, môže byť výrazne nápomocný pri posilňovaní imunitného systému aj u ľudí s výrazne oslabenou imunitou

Podporuje metabolizmus – kurkuma patrí medzi korenie, ktoré má pozitívny vplyv na metabolizmus a aj chudnutie

Detoxikuje organizmus – prečisťuje telo a dokonca bolo preukázané, že má pozitívny vplyv na krv (čistenie krvi)

Podporuje dobré hojenie rán a popálenín – má pozitívny vplyv na  kožné ochorenia (ekzémy, akné, psoriáza)

Znižuje vysoký cholesterol v krvi – pri pravidelnom používaní kurkumy môže naozaj dôjsť k zníženiu vysokého cholesterolu v krvi

Potrebujeme:

5 šálok vody

2 palce koreňa kurkumy (tenké plátky, alebo pomletá kukruma, prípadne môžete nahradiť kurkumovým práškom)

1 – 2 palce koreňa zázvoru (tenké plátky)

Celú škoricu (do každej šálky)

1 bio citrón

kokosový olej

med

Postup:

Nalejte 5 šálok vody do hrnca a varte na miernom ohni až kým nezovrie.

Pridáme kurkumu, zázvor, kôru z citróna a varíme 10 minút.

Preceďte čaj cez jemné sitko, pridajte šťavu z citróna a premiešajte.

Nalejte do šálky, v ktorej je aj celá škorica a prípadne aj kokosový olej, alebo maslo a lyžičku medu.

Zamiešajte a vychutnávajte.

Zvyšok čaju je možné uchovávať v keramickej nádobe v chladničke 3 dni.

Zakaždým, keď si ho zohrejete, pridajte do šálky kokosový olej alebo maslo, aj med.

Video návod:

Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie