Výborné jedlo – super rýchle a super chutné. Tento recept robím v mnohých obmenách – z rôznymi koreninami, pridávam aj šampiňóny a bylinky, ktoré mám práve poruke. Ak nemáte šľahačku, dajte obyčajnú smotanu na varenie.
Potrebujeme:
6 kuracích stehienok
2 smotany na šľahanie
1 cibuľu
Asi 700g – 1 kg zemiakov
Soľ
Mletá rasca
Maslo
Štipku kari korenia
Strúhaný syr
Postup:
Pekáč vymažeme maslom, vložíme doň nakrájané zemiaky, ktoré posypeme soľou a korením. Pridáme aj na kolieska nakrájanú cibuľku. Stehienka posypeme soľou, korením, rascou a uložíme na vrch pekáča. Teraz zalejeme šľahačkou a prikryjeme – ak pekáč nemá vrchnák, prikryjeme alobalom.
Vo vyhriatej rúre pečieme asi 80 minút pri teplote 180 stupňov. Potom zložíme alobal alebo pokrievku, posypeme syrom a ešte asi 15-20 minút necháme zapiecť dozlatista. Môžeme aj trochu zvýšiť teplotu,a by bola koža chrumkavá.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)