Kura v šľahačke: Neskutočné dobré papanie aj s prílohou, z jedného plechu!

Výborné jedlo - super rýchle a super chutné. Tento recept robím v mnohých obmenách - z rôznymi koreninami, pridávam aj šampiňóny a bylinky, ktoré mám práve poruke. Ak nemáte šľahačku, dajte obyčajnú smotanu na varenie. 

Výborné jedlo – super rýchle a super chutné. Tento recept robím v mnohých obmenách – z rôznymi koreninami, pridávam aj šampiňóny a bylinky, ktoré mám práve poruke. Ak nemáte šľahačku, dajte obyčajnú smotanu na varenie.

Potrebujeme:

6 kuracích stehienok

2 smotany na šľahanie

1 cibuľu

Asi 700g – 1 kg zemiakov

Soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mletá rasca

Maslo

Štipku kari korenia

Strúhaný syr

Postup:

Pekáč vymažeme maslom, vložíme doň nakrájané zemiaky, ktoré posypeme soľou a korením. Pridáme aj na kolieska nakrájanú cibuľku. Stehienka posypeme soľou, korením, rascou a uložíme na vrch pekáča. Teraz zalejeme šľahačkou a prikryjeme – ak pekáč nemá vrchnák, prikryjeme alobalom.

Vo vyhriatej rúre pečieme asi 80 minút pri teplote 180 stupňov. Potom zložíme alobal alebo pokrievku, posypeme syrom a ešte asi 15-20 minút necháme zapiecť dozlatista. Môžeme aj trochu zvýšiť teplotu,a by bola koža chrumkavá.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)