Zapečené kuriatko so zemiakmi a omáčkou na jednom plechu: Vynikajúci obed – TU je recept!

Rýchle, jednoduché a také vynikajúce. Navyše, nemusí vám robiť vrásky kopa špinavého riadu. Túto pochúťku z youtube pre celú rodinu pripravíte na jednom plechu.

Rýchle, jednoduché a také vynikajúce. Navyše, nemusí vám robiť vrásky kopa špinavého riadu. Túto pochúťku z youtube pre celú rodinu pripravíte na jednom plechu.

Potrebujeme:

Kurča rozporcované (prípadne môžete použiť lne stehienka, krídla..)

700 g očistených zemiakov nakrájaných na kocky

2-3 lyžice paradajkového pretlaku

1 paradajku (môže byť ošúpaná ale nie je to podmienkou)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 strúčiky cesnaku

1 lyžičku kari korenia

50 ml bieleho vína

Soľ a čierne mleté korenie

Olej

Postup:

Zemiaky si umyjeme a nakrájame na kúsky. Ochutíme soľou, korením, paprikou a pridáme aj trochu oleja.

Kuriatko si rozporcujeme a ochutíme.

V miske zmiešame paradajku, pretlak, pretlačený cesnak, kari, víno, a zmes rozmixujeme. Pridáme 2-3 lyžice oleja a zalejeme mäso.

Zemiaky navrstvíme na plech vystlaný papierom.

Pridáme mäso aj so zvyšnou marinádou.

Plech prikryjeme fóliou a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 stupňov približne 35-40 minút.

Potom alobal odstránime a necháme zapiecť dochrumkava. Podľa potreby môžeme podliať vodou alebo vývarom.

Môžeme posypať zelenými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)