Namiesto na plech, uložte kuracie mäso aj s prílohou na lístkové cesto: Zabaľte, vložte do rúry a máte fantasticky chutný a šťavnatý obed!

Výborný nápad na obed, ktorý je sýty, šťavnatý a chutí skutočne skvele. Tento recept som si priviezla z dovolenky v Grécku a pripravujem ho pravidelne.

Výborný nápad na obed, ktorý je sýty, šťavnatý a chutí skutočne skvele. Tento recept som si priviezla z dovolenky v Grécku a pripravujem ho pravidelne.

Potrebujeme:

1 ks lístkového cesta rozvaľkaného na veľký plát

Kurča rozporcované na kúsky

Zemiaky (asi 700 g) – nakrájanú na tenšie kolieska

1 veľkú cibuľu nakrájanú na kúsky

Maslo

...

Žĺtok na potretie

Postup:

Recept je veľmi jednoduchý. Cesto rozložíme na väčší plech na pečenie tak, aby presahovalo cez okraje plechu. Na cesto uložíme zemiaky a cibuľu, ktoré sme si ochutili korením a soľou. Na zemiaky rozložíme plátky mäsa, ktoré sme si tiež osolili a okorenili. Nakoniec na mäso uložíme plátky masla a zabalíme do cesta ako do obálky.

Povrch cesta potrieme žĺtkom, popicháme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme najskôr pri teplote 200 stupňov – 30 minút. Potom teplotu znížime na 170 stupňov a necháme piecť ešte asi 30 minút, alebo kým nie je povrch koláča zlatistý a chrumkavý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ok