Lenivé kurča s kapustou z jedného plechu: Tak šťavnaté kuriatko ste ešte nejedli!

Vynikajúci a lahodný obed podľa stránky sovkusom s rýchlou prípravou, stačí len uložiť na plech a už sa pečie.

Príloha a fantasticky šťavnaté mäsko máte na jednom plechu.

 

 

Pripravte si jemné a voňavé kurča so zlatohnedou kôrkou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujete k tomu ešte 1 mladú kapustu.

Kúsky kapusty budú slúžiť ako taká zeleninová mriežka – bude slúžiť ako druh roštu a nasiakne do seba všetku šťavu a arómu pokrmu.

Vďaka tomu bude vaše mäso chutiť dokonale.

 

 

Potrebujeme:

1 ks bielej hlávkovej kapusty

4 ks kuracích stehien

3 strúčiky cesnaku

3 pl olivového oleja

Soľ

Korenie

Voliteľné:

Koreniny podľa chuti

Petržlenová vňať

Postup:

Naskôr si pripravíme zleninu.

Nakrájajte kapustu na plátky s hrúbkou asi 2 cm.

Poukladajte ju na plech.

 

 

Osoľte, okoreňte.

Na vrch položte kuracie stehná.

 

 

Cesnak rozdrvte alebo nastrúhajte najemno.

Zmiešajte ho s olejom, soľou a korením.

Prípadne zmiešajte s inými vhodnými bylinkami – koriander, sušená bazalka, paprika.

 

 

Výslednou zmesou potrite kožu na kuracích stehnách.

Pečte v rúre 45 minút pri teplote 180 °C.

 

 

Bez kapusty by bola spodná vrstva pokrmu doslova nasiaknutá tukom, zatiaľ čo vrchná vrstva by zostala suchá.

Zelenina, ktorá slúžila ako vankúš, sa môže ľahko stať sýtou prílohou.

 

 

Niekedy sa ešte po upečení dopečie na panvici, aby získali výraznejšiu chuť a akúsi lepšiu celistvosť.

Mladá kapusta je vhodná nielen pre kurča, ale aj pre bravčové mäso, napríklad krkovičku.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Zdroj, titulná foto: sovkusom.ru

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay