Vynikajúci nedeľný obed z jedného pekáča, podľa pani Jany.
Kurča spolu so zemiakmi, prílohou a výbornou omáčkou.
Ak sa vám nechce stáť pri sporáku a máte radi tieto rýchle a jednoduché recepty, ste na správnej adrese.
Na prípravu môžete použiť rôzne druhy mäsa – v recepte je použité naporcované kurča, ale môžete zvoliť aj bravčové či morčacie mäso.
Tiež môžete podľa chuti pridať pálivé korenie, pálivú papriku, prípadne iné druhy zeleniny.
Potrebujeme:
1 naporcované kurča
700 g zemiakov
2 paradajky
1 väčšia paprika
1 cibuľa (prípadne 2 menšie)
1 pór
Soľ
Čierne korenie
Korenie na pečené kurča
1 smotana na šľahanie
Maslo
Voliteľné:
Pálivá paprika
Cesnak
Postup:
Kuriatko si dobre osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom – premiešame a necháme chvíľu marinovať.
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Cibuľu si ošúpeme a rovnako nakrájame na kolieska.
Rovnako nakrájame aj pór.
Rovnako si umyjeme a nakrájame paradajky.
Papriku zbavíme jadierok a nakrájame.
Nachystáme si hlbší plech na pečenie.
Na plech navrstvíme zemiakov – osolíme a okoreníme.
Pokvapkáme trochou oleja a premiešame.
Na zemiaky rovnomerne navrstvíme cibuľu.
Pokračujeme paradajkami, paprikou a pórom.
paradajky, papriku, pór.
Na vrch dámenaporciované kura – ak je treba ešte okoreníme.
Na kúsky kuraťa uložíme plátky masla.
Prikryjeme alobalom a dáme do piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme asi 40 minut na 210 stupňov.
Potom odokryjeme a polejeme šľahačkou.
Necháme zapiecť do zlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)