plny-hrniec_transparent_negativ.png

KURČA pečené na zemiakoch a šľahačkovej smotane:

Vynikajúci nedeľný obed z jedného pekáča, podľa pani Jany.

Kurča spolu so zemiakmi, prílohou a výbornou omáčkou.

 

 

Ak sa vám nechce stáť pri sporáku a máte radi tieto rýchle a jednoduché recepty, ste na správnej adrese.

Na prípravu môžete použiť rôzne druhy mäsa – v recepte je použité naporcované kurča, ale môžete zvoliť aj bravčové či morčacie mäso.

Tiež môžete podľa chuti pridať pálivé korenie, pálivú papriku, prípadne iné druhy zeleniny.

Potrebujeme:

1 naporcované kurča

700 g zemiakov

2 paradajky

1 väčšia paprika

1 cibuľa (prípadne 2 menšie)

1 pór

Soľ

Čierne korenie

Korenie na pečené kurča

1 smotana na šľahanie

Maslo

Voliteľné:

Pálivá paprika

Cesnak

Postup:

Kuriatko si dobre osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom – premiešame a necháme chvíľu marinovať.

 

 

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Cibuľu si ošúpeme a rovnako nakrájame na kolieska.

Rovnako nakrájame aj pór. 

 

 

Rovnako si umyjeme a nakrájame paradajky.

Papriku zbavíme jadierok a nakrájame.

Nachystáme si hlbší plech na pečenie.

 

 

Na plech navrstvíme zemiakov – osolíme a okoreníme.

Pokvapkáme trochou oleja a premiešame.

Na zemiaky rovnomerne navrstvíme cibuľu. 

 

 

Pokračujeme paradajkami, paprikou a pórom.

paradajky, papriku, pór.

Na vrch dámenaporciované kura – ak je treba ešte okoreníme.

Na kúsky kuraťa uložíme plátky masla.

 

 

Prikryjeme alobalom a dáme do piecť do vyhriatej rúry.

Pečieme asi 40 minut na 210 stupňov.

Potom odokryjeme a polejeme šľahačkou.

 

 

Necháme zapiecť do zlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes