Takéto kuriatko robia len na Záhorí: Uložte ho na kyslú kapustu a dajte piecť, je to lahôdka nad lahôdky!

Perfektný obed nachystaný ani nie za 15 minút. Mňa by takáto kombinácia asi nikdy nenapadla, ale sestra, ktorá sa vydala do Stupavy nám to raz urobila v nedeľu na obed a odvtedy sme si to zamiloval

Perfektný obed nachystaný ani nie za 15 minút. Mňa by takáto kombinácia asi nikdy nenapadla, ale sestra, ktorá sa vydala do Stupavy nám to raz urobila v nedeľu na obed a odvtedy sme si to zamilovali. Kuracie stehienka s kyslou kapustou dostanú fantastickú chuť. Ak chcete vylepšenú verziu, podlejte 30 minút pred dopečením šľahačkovou smotanou!

Potrebujeme:

Kuracie stehná

1 kg kapusty – ideálne domácej

Masť

Korenie na pečené kurča

Kmín celý

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Čierne mleté korenie

Postup:

Kapustu najskôr ochutnajte, ak je príliš kyslá, tak premyjeme a necháme odkvapkať. Navrstvíme ju na plech vymastený bravčovou masťou. Pokmínujeme. Mäsko ochutíme soľou, korením a korením na pečené kura. Uložíme na kapustu. Podlejeme trochou vody alebo vývarom. Pečieme pri teplote 200-220 stupňoch 45-55 minút. 20-30 minút pred koncom pečenia môžete podliať šľahačkou – voliteľné (chuť bude jemnejšia a krémovejšia).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)