plny-hrniec_transparent_negativ.png

Uložte kurča na obyčajnú kapustu a výborný OBED je hneď na stole: Všetko sa pečie na jednom plechu, BEZ práce!

Pečenie v rúre je asi najjednoduchší spôsob prípravy pokrmov, ktorý vyžaduje minimum vášho úsilia aj pozornosti.

 

Pokrmy z rúry sú diétnejšie a pri zakrytom pečení aj jemnejšie.

Navyše, môžete takto pripraviť hlavný chod aj prílohu na jednom plechu.

Ale ak to chcete robiť profesionálne, potom je čas dozvedieť sa o všetkých výhodách „zeleninového vankúša“.

Ponúkame vám recept z youtube na kuracie mäso s kapustou v rúre, ktorý zmení vaše predstavy jednoduchom a chutnom pečení.

 

 

Pripravte si jemné a voňavé kurča so zlatohnedou kožou. Potrebujete k tomu len 1 kapustu.

Kúsky kapusty budú slúžiť ako taká zeleninová mriežka – bude slúžiť ako druh roštu a nasiakne do seba všetku šťavu a arómu pokrmu.

Vďaka tomu bude vaše mäso chutiť dokonale.

Potrebujete:

1 ks bielej hlávkovej kapusty

4 ks kuracích stehien

3 strúčiky cesnaku

3 pl olivového oleja

Soľ

Korenie

Červená paprika

Postup:

Nakrájajte kapustu na plátky s hrúbkou asi 2 cm a poukladajte ju na vymastený plech.

 

 

Osoľte, okoreňte a na vrch položte kuracie stehná.

Cesnak rozdrvte alebo nastrúhajte najemno a zmiešajte ho s olejom, soľou a korením (alebo inými vhodnými bylinkami – koriander, sušená bazalka, paprika).

Výslednou zmesou potrite kožu na kuracích stehnách.

 

 

Pečte v rúre 45 minút pri teplote 180 °C.

Bez kapusty by bola spodná vrstva pokrmu doslova nasiaknutá tukom, zatiaľ čo vrchná vrstva by zostala suchá.

 

 

Zelenina, ktorá slúžila ako vankúš, sa môže ľahko stať sýtou prílohou.

Niekedy sa ešte po upečení dopečú na panvici, aby získali výraznejšiu chuť a akúsi lepšiu celistvosť.

 

 

Mladá kapusta je vhodná nielen pre kurča, ale aj pre bravčové mäso.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes