plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie závitky v smotanovej omáčke

Kuracie mäso je vynikajúce na prípravu mnohých pokrmov. Dnes vám prinášame tip na výborný obed alebo večeru, v ktorej hrá hlavnú úlohu kuracie mäso, skvelá náplň a lahodná smotanová omáčka.

Kuracie mäso je vynikajúce na prípravu mnohých pokrmov. Dnes vám prinášame tip na výborný obed alebo večeru, v ktorej hrá hlavnú úlohu kuracie mäso, skvelá náplň a lahodná smotanová omáčka.

Potrebujeme:

400 g kuracích rezňov

250 g šunky nakrájanej na plátky

200 g syra nakrájaného na plátky (môžeme použiť aj toastový alebo sendvičový tavený syr)

Soľ a korenie podľa chuti

50 g strúhaného syra na posypanie

Na omáčku:

250 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

2 lyžičky plnotučnej horčice

50 ml bieleho vína (suchého)

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Umyté kuracie prsia nakrájame na plátky a naklepeme. Plátky osolíme, okorenme a na každý uložíme plátok šunky a syra. Pevne zrolujeme (prípadne upevníme špáradlom).

V miske zmiešame všetky ingrediencie na omáčku a dochutíme soľou a korením.

Pripravíme si formu na pečenie, do ktorej nalejeme pripravenú omáčku a poukladáme jednotlivé kuracie rolky. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 – 25 minút.

Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: goodhouse

Najlepšie recepty na dnes