Kuracie stiehienka zapečené so zemiakmi a kyslou smotanou

Skvelý obed rýchlo a jednoducho. Stačí vložiť všetky ingrediencie do rúry a o niekoľko minút vybrať kompletné jedlo. Začnite pracovný týždeň chutne!

Skvelý obed rýchlo a jednoducho. Stačí vložiť všetky ingrediencie do rúry a o niekoľko minút vybrať kompletné jedlo. Začnite pracovný týždeň chutne!

Potrebujeme:

6 ks kuracích stehienok (dolných)

1 kg zemiakov

250 g kyslej smotany

Soľ, sušené bylinky a korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g strúhaného syra

Postup:

Kuracie stehná umyjeme, osolíme a ochutíme korením a bylinkami. Potom pridáme pretlačený cesnak, kyslú smotanu, premiešame a necháme marinovať 20-30 minút.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okroeníme.

Pripravíme si zapekaciu misu a na dno navrstvíme zemiaky. Na zemiaky rozložíme marinované kuracie stehná, prikyjeme fóliou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180-200 stupňov približne 45 minút.

Potom odstránime fóliu, posypeme syrom a pečieme ešte cca 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk