plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takéto chutné kura ste ešte nejedli: Slávny maďarský recept na kuracie stehná!

Ochutnajte tieto vynikajúce kuracie stehná v delikátnej omáčke. 

 

 

Príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju aj človek bez skúseností.

Prekvapte svoju rodinu a uvarte im na obed toto chutné jedlo.

 

 

Celý postup nájdete na YouTube kanáli Appetitliche Rezepte.

Potrebujeme:

4 kuracie stehná

soľ

čierne mleté korenie

1 PL olivového oleja

2 PL olivového oleja

 

 

1 PL masla

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

3 ČL červenej mletej papriky

2 PL hladkej múky

1 šálku paradajkového pretlaku

 

 

1 šálku kuracieho vývaru alebo vody

3/4 šálky kyslej smotany

Voliteľné:

Pálivá paprika

Postup:

Kuracie stehná si osolíme, okoreníme.

Potrieme olivovým olejom.

 

 

Aplikujeme z oboch strán. 

Na panvicu si dáme lyžicu masla.

K maslu pridáme 2 lyžice olivového oleja. 

Opekáme z každej strany 5 minút dozlatista. 

Potom vyberieme a uložíme na tanier.

 

 

Cibuľu si pokrájame nadrobno a orestujeme vo výpeku z kuraťa asi 5 minút. 

Očistíme si cesnak, pokrájame ho na malé kúsky a vložíme k cibuli. 

Restujte spolu s cibuľou ďalšie 3 minúty. 

Pridáme červenú mletú papriku a poprášime múkou.

 

 

Teraz podlejeme kuracím vývarom alebo vodou.

Vložte stehná, prikryte pokrievkou a duste asi 25 minút na miernom ohni. 

Na záver kuracie stehná vyberieme a do omáčky primiešame kyslú smotanu.

 

 

Video postup nájdete TU.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes