Suroviny:
3 ks kuracích stehien
500 g zemiakov
1 červená paprika
1 mrkva
1 cuketa
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
4 vetvičky rozmarínu
mletá červená paprika
soľ celá rasca
maslo
Plnka:
1 starší rožok
1 dl smotany
vetvička rozmarínu
vetvička tymiánu
zelerová a petržlenová vňať
2 plátky prerastenej slaniny
1 celé surové vajce
soľ, korenie muškátový oriešok
Postup:
Kuracie stehná dobre očistíme a prstami si z vrchnej časti utvoríme priestor pod kožou. Stehná osolíme a necháme odpočinúť.
Vytvoríme si trochu plnky a to tak, že starší rožok nakrájame na veľmi malé kocky. Vložíme do misy, prelejeme smotanou a pridáme surové vajcia. Nasekáme tymian, rozmarín, zelerovú a petržlenovú vňať. Pridáme k rožku so smotanou a spracujeme v celistvú hmotu. Slaninu si nakrájame na veľmi malé kocky a necháme sprudka opiecť na suché panvičke dochrumkava. Spoločne s vypečeným tukom pridáme k nádivkovému základu. Ľahko osolíme a okoreníme. Struhneme párkrát muškátový oriešok a všetko dokonale premiešame.
Plnku dáme na chvíľku vychladiť do chladničky, aby sa nám s ňou lepšie pracovalo.
Po vychladení malou lyžičkou natierame pod kožu stehien, ja nedávam hrubú vrstvu, takže ak vám plnka ostane, môžete z nej urobiť guľky a upiecť ich vedľa kuriatka.
Naplnené stehná preložíme do pekáča.
Nakrájame si zeleninu, ochutíme soľou, korením a dáme tiež na pekáč. Strúčiky cesnaku môžeme piecť celé, nešúpané.
Každé stehno potrieme maslom, pokmínujeme a posypeme zľahka mletou červenou paprikou. Uložíme vetvičky rozmarínu
Podlejeme trochou vody a prikryté pečieme 60 minút.
Potom pečieme ešte odkryté asi 20 minút za občasného prelievania výpekom.