plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie stehná zámockej pani: Perfektný letný obed na jednom plechu – nemusíte riešiť oblohu ani prílohu a chutí luxusne!

Suroviny:

3 ks kuracích stehien

500 g zemiakov

1 červená paprika

1 mrkva

1 cuketa

1 cibuľa

4 strúčiky cesnaku

4 vetvičky rozmarínu

mletá červená paprika

soľ celá rasca

maslo

Plnka:

1 starší rožok

1 dl smotany

vetvička rozmarínu

vetvička tymiánu

zelerová a petržlenová vňať

2 plátky prerastenej slaniny

1 celé surové vajce

soľ, korenie muškátový oriešok

Postup:

Kuracie stehná dobre očistíme a prstami si z vrchnej časti utvoríme priestor pod kožou. Stehná osolíme a necháme odpočinúť.

Vytvoríme si trochu plnky a to tak, že starší rožok nakrájame na veľmi malé kocky. Vložíme do misy, prelejeme smotanou a pridáme surové vajcia. Nasekáme tymian, rozmarín, zelerovú a petržlenovú vňať. Pridáme k rožku so smotanou a spracujeme v celistvú hmotu. Slaninu si nakrájame na veľmi malé kocky a necháme sprudka opiecť na suché panvičke dochrumkava. Spoločne s vypečeným tukom pridáme k nádivkovému základu. Ľahko osolíme a okoreníme. Struhneme párkrát muškátový oriešok a všetko dokonale premiešame.

Plnku dáme na chvíľku vychladiť do chladničky, aby sa nám s ňou lepšie pracovalo.

Po vychladení malou lyžičkou natierame pod kožu stehien, ja nedávam hrubú vrstvu, takže ak vám plnka ostane, môžete z nej urobiť guľky a upiecť ich vedľa kuriatka.

Naplnené stehná preložíme do pekáča.

Nakrájame si zeleninu, ochutíme soľou, korením a dáme tiež na pekáč. Strúčiky cesnaku môžeme piecť celé, nešúpané.

Každé stehno potrieme maslom, pokmínujeme a posypeme zľahka mletou červenou paprikou. Uložíme vetvičky rozmarínu

Podlejeme trochou vody a prikryté pečieme 60 minút.

Potom pečieme ešte odkryté asi 20 minút za občasného prelievania výpekom.

Najlepšie recepty na dnes