plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie stehienka som potrela cesnakovou smotanou, posypala syrom a dala piecť: Neskutočne to chutilo!

Vyzerá to možno ako obyčajné jedlo, ale nám to neskutočne chutilo a určite skúsim aj iné druhy mäska s touto marinádou. 

Vyskúšali sme tento recept z kuracích stehienok a chutili celej rodine. Sú naozaj veľmi šťavnaté a výborné, odporúčam vyskúšať, tá cesnaková smotana im neskutočne pridá na chuti. Vyzerá to možno ako obyčajné jedlo, ale nám to neskutočne chutilo a určite skúsim aj iné druhy mäska s touto marinádou.

Potrebujeme:

1300 g kuracích stehien dolných

1 šálku kyslej smotany

4-5 strúčikov cesnaku

1 lyžicu čerstvej citrónovej šťavy

1 -2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry

1-2 lyžice petržlenu nakrájaného nadrobno

½ lyžičky sušeného oregana

2 lyžice rastlinného oleja

Čierne mleté korenie

½ lyžičky soli

Trochu syra na posypanie

Postup:

Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme utierkou. V miske zmiešame kyslú smotanu, oregano, citrónovú šťavu, kôru, pretlačený cesnak, olej, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.

Pridáme petržlen a opäť premiešame. Naša marináda je pripravená.

Kuracie stehienka vložíme do čistého uzatvárateľného plastového vrecka. Do vnútra vrecka lyžicou navrstvíme aj marinádu, vrecko uzavrieme a pretrepeme, aby sa zmes rovnomerne dostala na povrch stehienok.

Vrecko potom vložíme do chladničky odležať po dobu 30 minút.

Rúru nastavíme na 180 stupňov a pripravíme si formu. Do formy rozložíme marinované kuracie stehienka.

Pečieme približne 50-60 minút. Ak sa bojíte, že by sa mäsko spálilo, pečte prvých 30 minút pod alobalom. Po uplynutí tejto doby by mali byť kuracie stehienka na povrchu krásne zlatisté. pred dopečením som ešte posypala trochou syra.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes