Máte doma horné kuracie stehná a premýšľate, čo s nimi? Vyskúšajte tento chutný recept so smotanou a syrom!

Kuracie stehná sú veľmi obľúbené a dajú sa pripraviť na veľa spôsobov.

Dnes máme pre vás tip na výborný obed podľa receptu z youtube, ktorý pripravíte veľmi jednoducho a potrebujete len pár surovín!

Potrebujeme:

8 kusov horných kuracích stehien

4 zemiaky

150 ml smotany na varenie

...

100 g syra Čedar

1 malú cibuľu

1 strúčik cesnaku

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

provensálske bylinky

Postup:

Stehná zbavíme kože, vložíme ich do pekáča, osolíme a okoreníme.

Následne ich posypeme ešte talianskymi bylinkami.  

Teraz ich potrieme prelisovaným cesnakom.

Polejeme olivovým olejom a poriadne rukou rozotrieme. 

Cibuľu si očistíme, nakrájame na prúžky a navrstvíme na stehná. 

Zemiaky si očistíme, nakrájame na mesiačiky.

Takisto pridáme do panvice s ostatnými surovinami.

Osolíme, okoreníme a premiešame.

Potom zalejeme smotanou na varenie, prikryjeme alobalom.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 45 minút. 

100 g syra si nastrúhame na hrubom strúhadle, potom posypeme stehná.

Pečieme ďalších 10 minút. 

Servírujeme posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: