plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stiehienka s ryžou z jedného pekáča: Už nikdy nebudem robiť ryžu a kurča zvlášť, toto je niečo fantastické!

Výborný tip na obed z jedného pekáča – ryža, mäsko, zeleninka a všetko chutí fantasticky. Je to preto, že ryža počas pečenia nasiakne chuť kuriatka. Je to naozaj výborn

Potrebujeme (na 2 kusy kuracích stehien, ak robíte 4 stehná, dajte viac ryže):

2 kuracie stehná

1 paprika červená

1 zelená paprika

1 veľká cibuľa

3 strúčiky cesnaku na plátky

2 paradajky

1 jarná cibuľka

Mrazený hrášok

2 plátky masla

lyžica oleja

1 hrnček ryže Parboiled (surovej)

2 hrnčeky vody

soľ, korenie korenie na kurča, tymian

Voliteľné: rajčinový pretlak

Postup:

Cibuľu nakrájame na mesiačiky.

Umyté stehná položíme na cibuľu a cesnak do pekáča.

Okoreníme a hore dáme plátok masla. Podlejeme trochou vody a dáme na 20 minút do rúry. Pečieme prikryté.

Medzitým na oleji orestujeme ryžu do sklovata. Pridáme všetku zeleninu nakrájanú na kúsky, ochutíme a zalejeme vodou.

Z pekáča vytiahneme stehná a vlejeme doň ryžu so zeleninou.

Na vrch položíme stehná (ja som pridala aj rajčinový pretlak, ale nemusíte) a prikryté pečieme ďalších asi 25-30 minút do zmäknutia ryže a mäsa. Voda vsiakne do ryže a spojí sa chuť mäsa a ryže.

Pred koncom odkryjeme, aby kuriatko pekne zapieklo.

 

Najlepšie recepty na dnes