Výborný tip na obed z jedného pekáča – ryža, mäsko, zeleninka a všetko chutí fantasticky. Je to preto, že ryža počas pečenia nasiakne chuť kuriatka. Je to naozaj výborn
Potrebujeme (na 2 kusy kuracích stehien, ak robíte 4 stehná, dajte viac ryže):
2 kuracie stehná
1 paprika červená
1 zelená paprika
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku na plátky
2 paradajky
1 jarná cibuľka
Mrazený hrášok
2 plátky masla
lyžica oleja
1 hrnček ryže Parboiled (surovej)
2 hrnčeky vody
soľ, korenie korenie na kurča, tymian
Voliteľné: rajčinový pretlak
Postup:
Cibuľu nakrájame na mesiačiky.
Umyté stehná položíme na cibuľu a cesnak do pekáča.
Okoreníme a hore dáme plátok masla. Podlejeme trochou vody a dáme na 20 minút do rúry. Pečieme prikryté.
Medzitým na oleji orestujeme ryžu do sklovata. Pridáme všetku zeleninu nakrájanú na kúsky, ochutíme a zalejeme vodou.
Z pekáča vytiahneme stehná a vlejeme doň ryžu so zeleninou.
Na vrch položíme stehná (ja som pridala aj rajčinový pretlak, ale nemusíte) a prikryté pečieme ďalších asi 25-30 minút do zmäknutia ryže a mäsa. Voda vsiakne do ryže a spojí sa chuť mäsa a ryže.
Pred koncom odkryjeme, aby kuriatko pekne zapieklo.