Kuracie stehná pečiem už len takto: Ryža perfektne nasaje chuť a všetko tvorí dokonalú kombináciu!

S týmto receptom z youtube budú kuracie stehná s ryžou chutiť oveľa lepšie, ako doteraz. 

Použité suroviny vytvárajú dokonalú kombináciu a ryža nasiakne výbornou šťavou, takže celý obed pozdvihne na vyššiu úroveň.

Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

Potrebujeme:

3 – 4 kuracie stehná

2 PL rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

40 g masla

1 cibuľu

6 ks malej mrkvy

2 paradajky

4 poháre kuracieho vývaru

3 ČL soli

Čierne mleté korenie

1 paradajku

1 ČL soli

1 PL rastlinného oleja

1 ČL čili prášku

kôpor na posypanie

Postup:

Kuracie stehná si rozdelíme nožom na horné a spodné, potom ich vložíme do hrnca.

Zalejeme 1,5 litrom vody a uvaríme vývar, kým mäso nezmäkne. 

Medzitým si očistíme mrkvu.

Nastrúhame ju na hrubom strúhadle. 

Cibuľu si ošúpeme.

Paradajky zbavíme šupky tak, že ich sparíme a obe suroviny nakrájame nadrobno. 

Na panvicu si dáme 2 lyžice oleja, maslo a necháme ho rozpustiť na miernom ohni.

Cibuľu restujeme asi 2 minúty, potom pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme ďalšie 2 – 3 minúty.

Potom pridáme pokrájané paradajky a opäť restujeme asi 2 minúty.

K zelenine nasypeme prepláchnutú osušenú ryžu.

Premiešame a za stáleho miešania osmažíme ďalšie 2 minúty.

Dochutíme 2 lyžičkami soli a všetko spolu rovnomerne navrstvíme do pekáča.

Keď máme kuracie stehná uvarené, vyberieme ich z vývaru.

Naukladáme navrch ryžovo-zeleninovej zmesi.

Podlejeme 4 pohármi kuracieho vývaru, medzi stehná naukladáme mesiačiky umytej nakrájanej paradajky.

Stehná posypeme lyžičkou soli a potrieme zmesou z rastlinného oleja a červenej mletej papriky. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút (resp. kým nie je ryža uvarená).

Hotovo.

Nakoniec môžeme posypať nasekaným kôprom a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash