RÝCHLE a fantasticky chutné kuracie stehná s príchuťou barbecue: BEZ rúry, chutia úplne ako z grilu!

Vynikajúce kuracie stehienka s jednoduchou a rýchlou prípravou.

 

 

U nás doma majú ohromný úspech.

Ja používam hlavne horné stehná, ale môžete vyskúšať aj dolné stehienka.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

 

 

6 menších kuracích stehien

1 veľká cibuľa (alebo 2 stredné)

1-2 strúčiky cesnaku

1 polievková lyžica ocot 9%

1 lyžička cukru

soľ

korenie podľa chuti

Príloha:

Chlieb

Šalát z čerstvej zeleniny

Varené alebo pečené zemiaky

Postup:

Cibuľu nakrájame na pol krúžky.

 

 

Pridáme cukor, ocot a premiešame rukami.

Stehná umyjeme, osušíme papierovými obrúskami.

Odrežte prebytočnú kožu a tuk.

 

 

Potom potrieme korením, podľa chuti môžete pridať aj obľúbené korenie a pretlačený cesnak. Soľ zatiaľ nie je potrebná.

Na stehnách je dobré urobiť plytké rezy, aby sa rýchlejšie marinovali a prepiekli.

 

 

Stehná dáme do misky kožou nadol, pričom každý kúsok posypeme nakladanou cibuľou.

Vložíme do chladničky marinovať na 5-6 hodín (ja som nechala cez noc).

Potom stehná vyberiem z cibuľovej marinády.

 

 

Osolíme a kožou vložíme na dobre rozohriatu panvicu s rastlinným olejom.

Prikryjeme pokrievkou a na pomerne vysokej teplote opekáme do zhnednutia.

Ak sa kožka trochu spáli, nie je nič zlé, iba to zlepší chuť.

 

 

Potom stehná otočte, znížte oheň a smažte pod pokrievkou 15-20 minút.

Samostatne si opražíme cibuľu, dáme na stehná a potom dusíme bez pokrievky ďalších päť minút na miernom ohni.

 

 

Alebo môžete kura pri servírovaní len posypať opraženou cibuľkou.

Podávame s prílohou podľa chuti.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay