plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie stehienka na horčici: Také rýchle a dokonale ochutené stehná sa mi ešte nikdy nepodarili – všetci doma boli nadšení!

Výborné jedlo, ktoré viete rýchlo pripraviť. tajomstvo je v tej omáčke, ktorá má naozaj výbornú chuť! :-)

Výborné jedlo, ktoré viete rýchlo pripraviť. tajomstvo je v tej omáčke, ktorá má naozaj výbornú chuť! :-)

zdroj: smakiuczucie

Potrebujeme:

  • 1 kg kuracích stehien (môžu byť aj krídla)
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1-2 lyžice horčice
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 200 g sladkej smotany (dala som 30%)
  • 2 lyžice nakrájanej pažítky
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • korenie
  • sladká paprika
  • 3 šálky vody v ktorej rozmiešame 1 bujón, alebo 3 šálky vývaru

Postup:

Umyjeme a osušíme stehienka. Posypeme soľou a korením.

Na panvici zahrejeme maslo a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľku, kým nie je zlatistá.
Pridajte mäso a zľahka osmažte zo všetkých strán. Pridajte nakrájanú mrkvua smažíme asi 2 minúty. Nalejte 3 šálky vody, pridajte sladkú papriku a  nechajte variť, až kým nebude mäso jemné. Nakoniec pridajte pretlak zmiešaný s horčicou, bazalku a nechajte ešte povariť, aby sa chute prepojili. Zalejte smotanou, premiešajte a už nevarte. Ak je to potrebné, ochuťte soľou a korením.
Posypeme nasekanou pažítkou.

je to veľmi rýchle a chutné jedlo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes