plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čo spraví táto marináda s obyčajnými stehienkami je jedným slovom fantázia: Neprekonateľná cesnaková zmes, mäsko sa roztápa v ústach!

Výborný recept na kuracie stehienka pečené v marináde z jogurtu a cesnaku.

Výborný recept na kuracie stehienka pečené v marináde z jogurtu a cesnaku.

Potrebujeme:

10 kusov celej kuracieho stehna

Prísady do omáčky:

4 strúčiky cesnaku

1 čajová lyžička tymianu

1 čajová lyžička chilli papričky

1,5 lyžičky práškovej červenej papriky

1 lyžička čierneho korenia

soľ (podľa požiadavky možno použiť aj viac alebo menej)

2 polievkové lyžice jogurtu

2 polievkové lyžice majonézy

4 polievkové lyžice olivového oleja alebo oleja

Postup:

Kuracie buchty dôkladne umyte a kožu narežte nožom.

Na marinádu zmiešajte pretlačený cesnak s ostatnými prísadami, zamiešajte s kuracími stehienkami a nechajte aspoň 1 hodinu odpočívať v chladničke. Ideálne by sa stehienka mali nechať marinovať celú noc, aby získali čo najlepšiu chuť.

Preložíme spolu s marinádou na plech a pečieme pri teplote 235 stupňov (s funkciou ventilátor). Pečieme do zlatohneda. Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes