Kuracie stehienka na PIVE, chutnejše ako rezne v nedeľu: Zlatý recept do každej rodinnej kuchárky!

Vynikajúce a rýchle marinované stehienka na pive a cibulke. Sú nesmierne šťavnaté a chutné. Určite vyskúšajte.

Vynikajúce a rýchle marinované stehienka na pive a cibulke.

 

 

Sú nesmierne šťavnaté a chutné.

Určite vyskúšajte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6-7 kuracích stehienok

Veľká cibuľa

150 ml sójovej omáčky

Pálivú papriku podľa chuti

Soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti

½ čajová lyžička papriky

1 čajová lyžička sušeného cesnaku

½ čajová lyžička korenia na kurča

½ čajová lyžička Provensálskeho korenia

lyžica oleja (+ na vyprážanie)

1/2 pohára piva

Postup:

 

 

Stehienka umyte a osušte papierovými utierkami.

Na každom stehienku urobte 3-4 priečne a plytké zárezy.

Dajte stehienka do hlbokej misky.

Pridajte papriku, pálivú papriku podľa chuti, granulovaný cesnak, korenie na kurča, bylinky, soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti.

 

 

Pridáme aj sójovú omáčku a olej.

Dobre premiešajte a rozotrite korenie na povrch všetkých stehienok.

Nechajte marinovať 2 hodiny.

 

 

Cibuľu nakrájajte na tenké polmesiačiky.

Opečte ju v malom množstve oleja, kým nezmäkne a trochu nezhnedne.

Preložte do misky alebo tanierika.

 

 

Kuracie stehná osmažte na tej istej panvici, na vysokej teplote, pod pokrievkou, na oboch stranách – až do zlatohneda.

Nalejte zvyšok marinády na panvicu.

Vyprážanú cibuľu rozložte na povrch a pridajte pivo.

 

 

Znížte teplotu a panvicu znova zakryte pokrievkou.

Stehienka varte ďalších 15 minút.

Kuracie stehienka podávajte s oblohou, ktoré sa vám páčia, alebo so šalátom z čerstvej zeleniny a zeleniny.

 

 

Pridali sme tiež lahodnú omáčku.

Sú lahodné, mäkučké, šťavnaté, voňavé a veľmi chutné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay