plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie stehienka na pive, chutnejše ako rezne v nedeľu: Zlatý RECEPT do každej rodinnej kuchárky!

Vynikajúce a rýchle marinované stehienka na pive a cibulke. Sú nesmierne šťavnaté a chutné. Určite vyskúšajte.

Vynikajúce a rýchle marinované stehienka na pive a cibulke. Sú nesmierne šťavnaté a chutné.

Určite vyskúšajte.

 

Potrebujeme:

6-7 kuracích stehienok

Veľká cibuľa

150 ml sójovej omáčky

Pálivú papriku podľa chuti

Soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti

½ čajová lyžička papriky

1 čajová lyžička sušeného cesnaku

½ čajová lyžička korenia na kurča

½ čajová lyžička Provensálskeho korenia

lyžica oleja (+ na vyprážanie)

1/2 pohára piva

Postup:

Stehienka umyte a osušte papierovými utierkami. Na každom stehienku urobte 3-4 priečne a plytké zárezy.

Foto: retete_usoare.eu

Dajte stehienka do hlbokej misky. Pridajte papriku, pálivú papriku podľa chuti, granulovaný cesnak, korenie na kurča, bylinky, soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti, sójová omáčka a olej.

Dobre premiešajte a rozotrite korenie na povrch všetkých stehienok.

Foto: retete_usoare.eu

Nechajte marinovať 2 hodiny.

Foto: retete_usoare.eu

Cibuľu nakrájajte na tenké polmesiačiky a opečte ju v malom množstve oleja, kým nezmäkne a trochu nezhnedne.

 

 

Foto: retete_usoare.eu

Preložte do misky alebo na tanierika.

Foto: retete_usoare.eu

Kuracie stehná osmažte na tej istej panvici, na vysokej teplote, pod pokrievkou, na oboch stranách – až do zlatohneda.

Foto: retete_usoare.eu

Nalejte zvyšok marinády na panvicu. Vyprážanú cibuľu rozložte na povrch a pridajte pivo.

Znížte teplotu a panvicu znova zakryte pokrievkou.

Stehienka varte ďalších 15 minút.

Foto: retete_usoare.eu

Kuracie stehienka podávajte s oblohou, ktoré sa vám páčia, alebo so šalátom z čerstvej zeleniny a zeleniny.

Pridali sme tiež lahodnú omáčku. Sú lahodné, mäkučké, šťavnaté, voňavé a veľmi chutné.

Foto: retete_usoare.eu

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj/titulná foto: retete_usoare

Najlepšie recepty na dnes